Джонсон пообіцяв давати зброю Україні до повної перемоги над ворогом

Велика Британія готова й надалі надавати озброєння та готувати військових, поки росіян не виб’ють з української території.

Про це на спільній пресконференції з Зеленським заявив прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон, який перебуває з візитом у Києві, пише Інтерфакс-Україна.

«Володимире, ми тут, щоб ще раз наголосити – ми з вами. Ми хочемо забезпечити вам стратегічну витривалість», – сказав Джонсон.

Він заявив, що Велика Британія працюватиме над інтенсифікацією санкцій проти рф, посилюватиме дипломатичну коаліцію на підтримку України, а також фінансову підтримку.

«І ми готові й надалі надавати озброєння, підготовку щодо використання цього озброєння. Український народ та ЗСУ завдяки цьому зможуть зробити те, чого хочуть українці, а саме вигнати агресора з України», – зазначив британський прем’єр.

Джонсон також сказав, що настане момент, коли потрібно буде «говорити про майбутнє України», але, за його словами, це буде вже у контексті вільної України. Прем’єр сказав, що має на увазі гарантії безпеки, про які говорили в Києві.

Також Джонсон запропонував Зеленському масштабну програму підготовки українських військових, яка передбачає тренування 10 тисяч військових кожні 120 днів.

Нагадаємо, Борис Джонсон закликав інших лідерів не тиснути на Зеленського, аби той погодився на поганий мир.