Українські захисники звільнили село на Харківщині

Підрозділи Сил оборони України вигнали російських окупантів із села Дмитрівка Ізюмського району Харківської області.

Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

“На Сєвєродонецькому напрямку окупанти продовжують вогневий вплив із ствольної артилерії і реактивних систем залпового вогню. Завдали авіаударів по позиціях наших підрозділів неподалік Сиротиного і Борівського. Тривають бойові дії за встановлення повного контролю над містом Сєверодонецьк. В районах Сиротиного і Метьолкіного наші воїни успішно відбили штурм. Противник з втратами відійшов на раніше займані позиції”, – пише Генштаб.

На Слов’янському напрямку ворог зосереджуються на наступі у напрямку Слов’янська, бої тривають.

Поблизу Краснопілля окупанти намагаються вести розвідку боєм, успіху не мають, відступили.

Ворог систематично обстрілював з артилерії Дібрівне, Пашкове, Грушуваху, Курульку, Велику Комишуваху.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стратегічна витривалість України і “гидотні” росіяни: що сказав Джонсон на брифінгу

На Бахмутському напрямку ворог обстріляв цивільну інфраструктуру в районах Миколаївки, Білогорівки, Покровського, Зайцевого і Степного.

Поблизу Гірського українські захисники припинили спробу ворожої розвідки боєм. Також противник знову безуспішно вів штурмові дії в районах Берестового і Кодеми. Зазнав втрат і відійшов.

Після перегрупування, за підтримки артилерії, окупанти спробували штурмувати неподалік Ниркового. Українські воїни вогнем змусили їх відмовитись від цієї ідеї. Зараз ворог підраховує свої втрати.

Національна гвардія знищила радіолокаційну станцію і штаб російських окупантів на Харківщині.

Ситуація у Луганській області складна. У районі міста Золоте і селища Тошківка йдуть важкі бої. На 17 червня ЗСУ знищили 33 150 окупантів.