“Нас чекає дуже відверта і жорстка розмова” – Андрусів про “Рамштайн-3”

Позиція України має бути жорсткою під час чергової зустрічі міністрів оборони, яка пройде на базі Рамштайн.

“Ми маємо говорити жорстко, вимагати відповідей. Російська збройна перевага вражає масштабами і це є наслідком якраз невиконання домовленостей від деяких партнерів,” сказав радник міністра внутрішніх справ України Віктор Андрусів в ефірі “24 каналу”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Подоляк назвав точну кількість зброї, якої не вистачає Україні для перемоги

Ситуація на фронті виглядає загрозливо через те, що у нас дуже мало того озброєння, яке нам надали західні партнери. Йдеться і про те, що просто пообіцяли.

Учасники зустрічі, які брали на себе такі зобов’язання, повинні прозвітувати за фактами виконаних завдань, вважає радник міністра. “Завтра нас чекає дуже відверта і жорстка розмова”, – додав Андрусів.

“Хтось активно “закидає” тезу про те, що “Україна нахабніє”. Ні, ми не нахабніємо, а просто намагаємося вижити. І ціна нашого виживання ваше виживання, адже всі розуміють, що чекає на світ, якщо Україна впаде”, підкреслив він.

“Якби всі країни виконали власні зобов’язання, ми б сьогодні не говорили про те, що у нас немає сил оборонятись. Ми б говорили про більш ефективні контрнаступи”, – додав радник міністра МВС.

Третє засідання контактної групи з питань оборони України на чолі з Ллойдом Остіном відбудеться 15 червня. На зустрічі у форматі “Рамштайн” зберуться міністри оборони понад 40 країн.

Перша зустріч в новому форматі відбулася 26 квітня за ініціативи США на авіабазі Рамштайн у Німеччині. Зібралися майже 40 країн, як із НАТО, так і з-поза Альянсу. Вони взяли на себе конкретні зобов’язання щодо військової допомоги Україні.

Наступна зустріч відбулася 23 травня. Там ще раз засвідчили готовність допомагати українській армії.