Гайдай пояснив, чи є загроза оточення ЗСУ на Луганщині

Загрози оточення Збройних сил України на Луганщині немає.

Окупанти контролюють 70% Сіверськодонецька. Масова евакуація та підвезення гумвантажів через обстріли неможливі. Про це заявив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай у Teleram.

Військовим вдається вивозити лише по декілька людей на день. Відбувається “тиха” евакуація.

“Бої настільки важкі, що добу боротьба може тривати навіть не за вулицю, а лише за одну багатоповерхівку”, зазначив чиновник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У боях за Сіверськодонецьк загинув військовий з Великої Британії

Гайдай каже, що на “Азоті” залишаються близько 500 мешканців. З них 40 – діти. Промзона потужно обстрілюється ворожою артилерією великого калібру.

“Укриття “Азоту” не такі міцні як у маріупольської Азовсталі. Намагаємося зробити організовану евакуацію з гарантіями безпеки. Раніше, всі люди, що там перебувають – відмовилися виїжджати з міста”, – каже.

Гайдай додає, що окупанти посилили обстріли Лисичанська. Гатять з великих калібрів, місто щодня знищується. За останні дні найбільша кількість загиблих та поранених – саме в цьому місті.

У Сіверськодонецьку зараз тривають найзапекліші бої. Окупанти кинули всі сили й спроможності на захоплення цього міста.

Щоб досягти успіху в поточній оперативній фазі наступу на Донбас, Росії доведеться або завершити амбітні флангові дії, або здійснити штурм переправи через річку.

Військовий експерт Олег Жданов заявив, що Росія послабить наступ на Донбасі після 22 червня.