Google заплатить $118 млн за гендерну дискримінацію тисяч жінок

Компанія Google збирається заплатити $118 млн за врегулювання колективного позову про гендерну дискримінацію, який включає близько 15 500 жінок, пише Bloomberg. Google також має залучити незалежного економіста з питань праці для оцінки практики найму та дослідження справедливості в оплаті праці.

У 2017 році три жінки вперше подали скаргу проти Google, в якій звинуватили компанію у недостатній оплаті праці робітниць. Розрив у зарплаті становив близько $17 000. У скарзі також стверджується, що Google не надає жінкам можливість карʼєрного зростання.

Це не перший подібний розгляд. Минулого року Google погодилася виплатити $2,5 млн за врегулювання позову, в якому стверджувалося, що компанія недостатньо оплачує роботу інженерів та ігнорує кандидатів-азіатів. Також розслідується скарга на дискримінацію темношкірих працівників.

Умови мирної угоди мають затвердити на засіданні суду 21 червня. У Google заявляють про бажання укласти цю угоду та справедливо наймати працівників і оплачувати їхню працю.

Читайте також: 

Інженер з програмного забезпечення Google Блейк Лемуан заявив, що виявив ознаки власної свідомості у системи штучного інтелекту LaMDA, над яким працює Google.

Компанія Google повідомила ряд російських провайдерів телекомунікаційних послуг про розірвання договорів на обслуговування серверів Google Global Cache.

Раніше корпорація Google першою отримала від України «Відмінність світу» – 24 травня її віце-президенту компанії Карану Бхатію вручив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.