У Маріуполі окупанти торгують краденою “гуманітаркою” та мародерять у будинках

У тимчасово захопленому Маріуполі Донецької області окупаційна влада разом із колаборантами розкрадає російську “гуманітарну допомогу”.

Це роблять для подальшої торгівлі нею. Про це повідомив радник міського голови Петро Андрющенко у Telegram.

За його словами, син псевдомера Вадим Іващенко разом із урзуфськими колаборантами Іваном Топузовим та Тетяною Бутяєвою домовилис зі співробітниками російської МНС.

Вони викрадають “гуманітарку”, яка надходить від росіян, та реалізують її через мережу підприємців. Спочатку це робили в Урзуфі, тепер – у Маріуполі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Велика” Росія краде тролейбуси в зруйнованому нею Маріуполі” – Зеленський

“Реалізація йде через “своїх” торговців, яких попереджено, що в разі незгоди “поїдуть на підвал”. Також до цього залучені депутат Маріупольського району Косенко Сергій Сергійович права рука сина Іващенка та колишній голова Урзуфа Аврамов Анатолій “Мопсік” з сином Костянтином”, – додав Андрющенко.

Крім того, відомо, що російські працівники МНС мародерять у будинках. За словами місцевих мешканців, вони розраховуються гривнями, доларами та євро, які вкрали в домівках людей. Рублі майже не використовують.

У Маріуполі російські окупанти крадуть металопрокат.

Уперше судно РМ3 класу “Славутич” порту приписки – Астрахань увійшло в акваторію порту Ростова-на-Дону. На судні було 2,5 тис. т металопрокату з Маріуполя. Вдруге окупанти вивезли його 4 червня. Третє судно з українським металопрокатом відплило 12 червня.