У боях за Сіверськодонецьк загинув військовий з Великої Британії

У Сіверськодонецьку на Луганщині загинув британський військовий Джордан Гетлі, який захищав Україну.

Про це повідомив його батько Дін Гетлі у Facebook 11 червня.

“Ми отримали жахливу звістку про те, що в місті Сіверськодонецьк, Україна, застрелили нашого сина Джордана”, – написав він.

Україна завжди пам’ятатиме внесок бійця у захист нашої держави та вільного світу, наголосив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк в Тwitter.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бліцкриг Росії у Сіверськодонецьку провалився – Міноборони

“Потрібно мати неабияку мужність, щоб покинути дім і вирушити за тисячу миль захищати те, у що віриш. Просто тому, що так каже серце. Тому що не можеш дивитися на зло. Джордан Гетлі був справжнім героєм”, – написав Подоляк.

Британець боронив Україну у складі територіальної оборони Інтернаціонального легіону. До нього приєднався у березні цьогоріч, повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай в Тelegram.

Інтернаціональний легіон Збройних сил України створили наприкінці лютого за ініціативи президента Володимира Зеленського.

У ньому служать добровольці з 52 країн. Найбільше легіонерів – з США й Великої Британії. Охочих з паспортом РФ чи Білорусі у підрозділ не беруть. Іноземці разом з українськими захисниками звільняли Київщину від окупантів з Російської Федерації. Зараз разом з іншими підрозділами продовжують захищати Україну від російського вторгнення.

Раніше Сергій Гайдай підтвердив, що в Луганську область на допомогу українським військовим прибули бійці Інтернаціонального легіону. За його даними, добровольці прибули в Сіверськодонецьк.

5 червня стало відомо, що в Україні на фронті загинули четверо бійців з Інтернаціонального легіону.