Загарбники хочуть знести зруйновані домівки у Маріуполі без жодних компенсацій 

Окупаційна адміністрація рф у Маріуполі планує знести зруйноване житло до 1 вересня та лишить жителів, які втратили свої домівки, без відшкодування. 

Про це повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

 

Все зруйноване житло планують знести до першого вересня. Будівництво першого гуртожитку «живого щита» закінчиться не раніш середени липня на 2 тис. осіб. Всі інші – виживайте як хочте. Ніяких компенсацій за зруйноване житло, ніякого відновлення пошкодженного. Лише знесення і часткова допомога будматеріалами. Крок за крок росія та окупаційна влада почаниють озвучувати справжні плани в Маріуполі. Містяни нікому не потрібні, їм відведено функцію сучаних рабів та живого щиту.

— Петро Андрющенко
радник міського голови Маріуполя

Нагадаємо, окупанти в Маріуполі зносять частково зруйновані будинки, від людей вимагають виселитися.

Росіяни вбили набагато більше маріупольців, ніж вважалося раніше. 25 травня радник мера Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що внаслідок російської агресії в Маріуполі загинули щонайменше 22 тисячі людей. Однак пізніше він заявив, що наслідки злочину рашистів значно страшніші.

Також у тимчасово захопленому рф Маріуполі при спробі загарбників відновити електропостачання загорівся маслоекстракційний завод «Сателіт». Через дії окупантів було знищено кілька тисяч тонн насіння соняшнику та олії.