На Харківщині ЗСУ збили ворожий винищувач-бомбардувальник Су-34

У районі Ізюму Харківської області зенітно-ракетні Повітряні сили ЗСУ російський винищувач-бомбардувальник Су-34.

Це сталося у неділю, 12 червня, коли загарбники відзначали День Росії. Про це повідомляють Повітряні сили ЗСУ у Telegram.

Відомо, що ворожі літаки у парі атакували позиції українських захисників. Вони потрапили у зону ураження української ППО, після чого один літак змінив курс, а пілоти іншого – ні.

Тоді зенітникам вдалося збити винищувач. Він впав на тимчасово окуповану територію, тому дані про втрати через ворожих пілотів уточнюються.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Свіжий “вантаж 200”: ЗСУ ліквідували офіцерів “другої армії світу”

Також 12 червня зенітний ракетний підрозділ збив безпілотник російських терористів “Орлан-10”. Крім того, ударна авіація Повітряних сил здійнила авіанальоти на ворожі позиції.

“Завдано потужних ударів по скупченню ворожої техніки, живій силі противника. Внаслідок повітряного удару знищено склад ракетно-артилерійського озброєння”, – зазначили у повідомленні.

Втрати російських окупантів в Україні на 13 червня становлять 32,3 тис. осіб. Ворог з початку активної фази війни втратив також багато техніки. Зокрема, танків – 1432, бойових броньованих машин – 3492, артилерійських систем – 718, РСЗВ – 226, засобів ППО – 97, літаків – 213, гелікоптерів – 178 тощо.