Бліцкриг Росії у Сіверськодонецьку провалився – Міноборони

На Луганщині українська армія контролює завод “Азот” у Сіверськодонецьку, на території якого переховується велика кількість цивільних.

Ще один російський бліцкриг провалився через наполегливий опір українських солдатів, заявив радник міністра оборони України Юрій Сак, передає DW.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти посунули ЗСУ з центру Сіверськодонецька – тривають вуличні бої

“У місті точаться запеклі вуличні бої. В окремих місцях українська армія здійснює контратаки, які могли б проводитися більш ефективно, якби Україна в найкоротші терміни отримала у розпорядження важке озброєння”, – наголосив він.

З гуманітарної точки зору ситуація у Сіверськодонецьку “дуже і дуже важка”, вона схожа на ту, яка була у Маріуполі на Донеччині, вважає Сак.

“Водночас зараз події розвиваються більш динамічно”, – додав він.

Радник очільника Міноборони нагадав, що Україна отримала і використовує на фронті 150 гаубиць калібру 155 мм, проте потребує більшої кількості далекобійних артилерійських систем. Щоб перейти у контрнаступ та звільнити захоплені Росією території, Україні потрібно близько 100 реактивних систем залпового вогню західного зразка.

У Сіверськодонецьку зараз тривають найзапекліші бої. Окупанти кинули всі сили й спроможності на захоплення цього міста. Росіяни контролювали 70% Сіверськодонецька, однак упродовж двох днів їх відкинули.

Окупанти встановили новий дедлайн “захоплення” Сіверськодонецька – 22 червня. Керівництво РФ вже втретє змінює дату.