Російська пропаганда перекрутила заяву генсека НАТО про Україну

Російські пропагандистські ресурси спотворили слова генерального секретаря НАТО Йєнса Столтенберга про мир в Україні. 

Про це повідомив Центр протидії дезінформації при РНБО України.

Генсек НАТО Йєнс Столтенберг заявив, що «мир в Україні можливий. Питання, якою буде його ціна. Скільки території, свободи та демократії ми готові заплатити за цей мир…», однак російські пропагандисти зробили дуже своєрідний переклад та опублікували слова Й.Столтенберга у власній інтерпретації: «мир в Україні можливий, якщо Київ піде на територіальні поступки» 

— Центр протидії дезінформації при РНБО України

Також Центр протидії дезінформації виявив і інші факти дезінформації та фейків з боку рф. 

Наприклад російські портали поширили фейк, ніби «полонений український військовий розповів про вживання наркотиків товаришами по службі, зокрема командирами, за його словами, він навіть був свідком обміну боєприпасів на наркотики» 

Також уповноважена з прав людини у рф Москалькова заявила про нібито масові звернення від українських матерів, які начебто просять не повертати їх полонених синів, аби їх знов не відправили на фронт. У ЦПД наголосили, що це є дезінформацією. 

Нагадаємо, ФСБ склала російським пропагандистам методичку, як висвітлювати війну.

Також повідомлялось, що інформація про спалахи холери на території нашої держави не є правдивою, в жодному населеному пункті України не було виявлено випадків захворювання.