Британська розвідка повідомила, що операції з переправи через річку будуть вирішальними

Ключовий, 90-кілометровий центральний сектор російської лінії фронту на Донбасі лежить на захід від річки Сіверський Донець, і для досягнення успіху в поточній операційній фазі свого наступу на Донбас росія «або має виконати амбітні флангові дії», або «здійснити штурм переправи через річку».

Про це повідомляє пресслужба Міністерства оборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки країни.

«На вихідних тривав бій під Сєвєродонецьком. Протягом найближчих місяців операції переправи через річку, ймовірно, будуть одними з найважливіших визначальних факторів у ході війни», – наголошують у відомстві.

За словами експертів розвідки Великої Британії, українським силам часто вдавалося зносити мости перед тим, як вони відступили. Через це силам росії доводилося робити спроби створити складну координацію, необхідну для успішного великомасштабного переходу через річку під вогнем.

Раніше ми писали, що росія шукає слабкі місця в українській обороні в районі Сіверського Донця на сході України і не полишає спроб форсувати річку.

Також нагадаємо, що у травні окупанти також мали намір форсувати річку Сіверський Донець. Противник хотів перейти водну перешкоду на ділянці Дронівка – Білогорівка.