У Зеленського пояснили, чому Білорусь не буде посередником між Україною і РФ

Білорусь не може виступати посередником у переговорах між Україною і Російською Федерацією.

Причиною є допомога у повномасштабному вторгненні одній зі сторін цього процесу, заявив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк, повідомляє “Дзеркало”.

“Поведінка Білорусі буде описана юридичними формулами як країна-сателіт, яка сприяла вторгненню в суверенну державу. І територіально, і інфраструктурно, і розвідданими”, – заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За два дні до війни в Лукашенка запевняли, що нападу з Білорусі не буде – РНБО

Самопроголошений диктатор Білорусі Олександр Лукашенко не розуміє, як працює міжнародне право і що воно не має терміну давності по воєнних злочинах.

“Одна справа, коли ти танцюєш, б’ючи опозицію, закриваєш ЗМІ і позбавляєш людей конкурентної політичної системи. Інша, – коли юридично будуть доведені факти співучасті в тих чи інших воєнних злочинах. Все, що відбувалося в Київській області, робили російські військові частини, які заходили з території Білорусі. Я хочу, щоб офіційні особи Білорусі почали про це думати”, – додав Подоляк.

Від початку повномасштабної агресії Росія використовувала територію Білорусі як плацдарм для атак на Україну. Звідти, зокрема, 24 лютого наступали російські загарбники.

Для здійснення авіанальотів проти України російська армія використовує практично всі аеродроми Білорусі.

З Білорусі авіація РФ бомбардувала військові та цивільні цілі, обстрілювала територію України ракетами, здійснювала десантування, використовувала гелікоптери.

Майже 100% українців ненавидять самопроголошеного диктатора Білорусі Лукашенка.