Майже щодня до ПЦУ переходять парафії російського патріархату – Епіфаній

Приєднання до Православної церкви України нових громад відбувається майже щодня.

Про це заявив Настоятель ПЦУ митрополит Епіфаній в телемарафоні “Єдині новини”, передає Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни нищать українські церкви, вбили чотирьох монахів – фото

“Ми неодноразово зверталися щодо початку діалогу про єдність усіх православних українців. Але ця єдність зараз починається з низів. Ми практично кожного дня чуємо, що та чи інша громада в тому чи іншому регіоні доєднується до нашої православної церкви, полишаючи юрисдикцію московського патріархату (Російської православної церкви в Україні. – Gazeta.ua). Тобто наш заклик чують, українці поступово єднаються. Я переконаний, що з часом всі ми будемо в єдиний помісній автокефальній церкві. Це тільки питання часу”, – сказав Епіфаній.

До Православної церкви України з РПЦ за 100 днів повномасштабного вторгнення Росії перейшли вже понад 600 громад.

Верховній Раді зареєстрували законопроєкт про заборону РПЦ в Україні. Розгалужена розвідувально-диверсійна структура РПЦ багато років працювала й продовжує працювати на президента РФ Володимира Путіна. Це питання безпеки України, пояснила авторка законопроєкту.

Російський патріарх Кирило Гундяєв благословив війну проти України.

Священний синод Православної церкви України закликав духовенство й мирян громад РПЦ послідувати томосу і переходити до ПЦУ. Своєю чергою Синод РПЦ в Україні закликав президента Володимира Зеленського припинити в Україні “беззаконня на релігійному ґрунті”, маючи на увазі перехід частини громад до ПЦУ.