Україна і Британія скоро запустять безмитний режим

Найближчим часом запрацює безмитний режим України із Великою Британією, а також планується лібералізація торгівлі з Австралією, повідомив президент України Володимир Зеленський. 

«Продовжимо роботу для полегшення доступу українських товарів на всі важливі ринки світу. Вже скасовані мита в торгівлі з Європейським Союзом. Сполучені Штати Америки вже застосовують безмитний режим для української сталі. Канада скасувала мита. Такий же режим запрацює найближчим часом з Британією. Очікуємо лібералізації торгівлі від Австралії»

— Володимир Зеленський
президент України

Глава держави нагадав, що за результатами конференції міністрів країн-членів СОТ (Світової організації торгівлі) стануть відомі і строки ухвалення рішення про торговельні послаблення для України ще від Швейцарії, Норвегії, Ліхтенштейну, Ісландії.

 Нагадаємо, наприкінці квітня Британія ліквідувала мита на усі товари з України. А у травні Україна та Велика Британія підписали важливу торгову угоду. Країни юридично закріпили скасування ввізних мит і тарифних квот в двосторонній торгівлі.