Шольц визнав помилки щодо тісних економічних відносин із Росією

Німеччина повинна стати незалежною від імпорту енергоносіїв з Російської Федерації якомога швидше. Водночас цей процес має відбутися безпечно.

Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц, який визнав помилки у розв’язанні проблем енергопостачання через Росію, повідомляє Welt.

“Формула про те, що РФ є надійним економічним партнером навіть у кризових ситуаціях, більше не застосовується”, – зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Посол присоромив уряд Німеччини за темпи постачання зброї: “Україна стікає кров’ю”

Шольц також пообіцяв регіонам Німеччини підтримку в подоланні наслідків санкцій проти Росії.

“Нафтове ембарго не повинно призвести до величезних регіональних відмінностей у цінах на заправках. Для мене це питання солідарності”, – додав канцлер.

Плани Німеччини щодо створення терміналів СПГ набирають обертів, оскільки країна щосили намагається відмовитися від імпорту дешевшого газу з Росії у відповідь на її повномасштабне вторгнення в Україну.

Політологи вважають, що Німеччина та Франція бояться перемоги України й поразки президента РФ Володимира Путіна. Страх спричинений тим, що перемога України може змінити усю структуру міжнародних відносин і безпеки в Європі, оскільки нові порядки визначають переможці.