Херсонщину зачищатимуть від окупантів поступово – Кім

Українські військові поступово звільнятимуть Херсонщину від окупантів.

Військове керівництво не може ризикувати життями наших бійців і робити великі ривки відкритою місцевістю, сказав голова Миколаївської ОВА Віталій Кім в інтерв’ю італійському виданню La Repubblica.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ контратакують на Херсонщині. Взяли під контроль Таврійське

Так чинять російські війська.

“Якби ми це зробили, ми втратили б багатьох людей. У нас інша концепція війни та життя: росіяни вбивають своїх солдатів, ми намагаємось обмежити втрати. Вони стріляють – ми покладаємось на військову тактику”, – наголосив Кім.

Він додав, що мирне населення живе на окупованих територіях півдня під загрозою обстрілів. Росіяни використовують стару військову техніку, яка дуже неточна при стрільбі.

“Вони воюють старою зброєю, яка має похибку у двісті метрів, що вчетверо перевищує європейські стандарти. Вони байдужі до українського населення. Коли у них закінчуються військові об’єкти, вони стріляють у будинки”, – зазначив Кім.

У результаті вдалого контрнаступу захисників України на Херсонському напрямку окупанти втратили частину тимчасово захоплених територій і зазнали втрат у живій силі й техніці. Намагаючись зупинити українських воїнів, російські загарбники терміново споруджують додаткові лінії оборони, мінують територію та створюють інженерні загородження.

Нещодавно на окуповану Херсонщину прибула колона російських військових вантажівок з радянськими мінами, виготовленими в 1950-х.