“Росіяни тиснуть у Сіверськодонецьку, там продовжуються жорстокі бої” – Зеленський

Російські окупанти намагються завести на Донбас резервні сили.

Також ворог тисне в напрямку Лисичанська, Бахмута, Слов’янська та Сіверськодонецька. Про це розповів президент Володимир Зеленський у вечірньому зверенні, передає Gazeta.ua.

“Росіяни тиснуть у Сіверськодонецьку, там продовжуються жорстокі бої буквально за кожен метр”, сказав він.

Зеленський додав, що російські генерали розглядають своїх людей лише як “гарматне м’ясо”, яке їм потрібне для переваги у кількості живої сили та військової техніки.

“Росія ще в червні може перетнути межу в 40 тисяч своїх втрачених військових. В жодній іншій війні за багато десятиліть вони стільки не втрачали”, наголосив голова держави.

Згадав Зеленський і про ракетний обстріл Чортківа у Тернопільській області серед поранених 12-річна дівчинка з Харкова.

“Вона поїхала на Тернопільщину, щоб врятуватися від російської армії. І саме такі факти тепер визначатимуть сприйняття Росії у світі. Не Петро Перший чи Лев Толстой, а діти поранені та убиті російськими ударами”, зауважив він.

Президент розповів і про роботу над полегшенням доступу українських товарів на усіх важливих ринках світу. Він додав, що вже скасовано мита в торгівлі з ЄС, США ввели безмитний режим для української сталі, Канада також скасувала мита.

“Такий же режим запрацює найближчим часом з Британією. Очікуємо лібералізації торгівлі від Австралії”, розповів Зеленський.

Доповнюється…