“Росія займається ракетним тероризмом” – що намагаються поцілити окупанти на заході України

Росія прагне розширити мапу ракетних обстрілів, щоб було небезпечно на всій території України. Кремль також намагається зірвати поставки західної зброї в Україну та постачання українського зерна у світ. Щоб спровокувати голод та потоки біженців в Європу та США. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів військовий аналітик Іван Січень.

“Росіяни намагаються розширити мапу обстрілів, щоб страждала вся Україна. Щоб небезпечно було всюди. Цілять по залізничній інфраструктурі, щоб завадити поставкам зброї. На заході також формуються частини, які потім відправляються на фронт. Це регіон тилу, де є полігони, куди приходить техніка. Частина підприємств із сходу та півдня переїхали на захід, і росіян також намагаються їх знищити”, говорить Січень.

Росія знижуючи моральних дух людей, намагається спровокувати настрої йти на поступки Росії серед українців, наголошує аналітик.

“Кремль обстрілює українську територію з далекої відстані. В тому числі, з тих стратегічних літаків та ракет, які свого часу Україна віддала Росії. Так політичне керівництво нібито розрахувалося за газ. Хоча розвідка попереджала, що з цієї зброї можуть стріляти по Україні”, додає Січень.

Окупанти потроху просуваються на Донбасі, але бої перейшли у позиційні. Значних успіхів росіяни не мають, говорить аналітик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Політична демонстрація: економіст пояснив важливість санкцій України щодо Путіна і його кола

“Тому росіяни займаються ракетним тероризмом нищать нашу інфраструктуру. Але це теж по великому рахунку немає стратегічного значення. Тому що наші західні партнери можуть ремонтувати у себе техніку”, каже Січень.

Окупанти також нищать українське зерно нещодавно вдарили по сховищу в Миколаєві, наголошує аналітик.

“З одного боку кажуть, що дозволять зерно вивозити. А з іншого нищать. Щоб Україна не могла його продавати, а також щоб спровокувати продовольчу кризу. Це викличе потоки біженців в Європу та США. Що стане ще однією можливістю тиску, щоб ми пішли на поступки Кремлю”, говорить Січень.

Російські війська ввечері 11 червня атакували Чортків Тернопільської області. Вони зруйнували кілька будинків і поранили понад 20 людей, серед них є діти. Обстрілів зазнав Шевченківський район Харкова.

12 червня російські окупанти обстріляли Дніпропетровщину. Ворог обстріляв одразу два райони – Синельниківський і Криворізький.

На Донеччині зафіксували сім ударів російських загарбників по населеним пунктам. Російські окупанти вбили та поранили мирних жителів. Руйнувань зазнали 20 цивільних об’єктів – ворог поцілив по житловим будинкам та системі життєзабезпечення.