У боях за Україну загинули британець і столичний ресторатор

На війні в Україні загинули колишній британський військовий Джордан Ґетлі й співвласник столичної піцерії Pizza BRO Іван “Котигорошко” Чеканюк.

Гетлі брав участь у боях за Сіверськодонецьк.

Про його смерть повідомила родина в соцмережах. Він залишив британську армію в березні, “щоб продовжити кар’єру солдата в інших областях”, передає “24 канал”.

“Потрібно мати неабияку мужність, щоб покинути дім і вирушити за тисячу миль захищати те, у що віриш. Просто тому, що так каже серце. Тому що не можеш дивитися на зло. Джордан Ґетлі був справжнім героєм. Ми завжди пам’ятатимемо його внесок у захист України й вільного світу”, – висловився про загибель іноземця радник глави Офіса Президента Михайло Подоляк.

З Чеканюком попрощалися 12 червня в Михайлівському соборі Києва, передає “Новинарня”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У боях з окупантами загинув чемпіон Чернігова з боксу

Воїн походив із села Гірка Полонка Луцького району Волинської області. З 2011 року був членом націоналістичної молодіжної організації “Національний альянс”.

“Іван брав участь у бойових діях з 2016-го у складі 59-ї бригади ЗСУ. Після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну воював на Київщині. Під Мощуном, Мотижином, Бузовою, Ясногородкою, Поліським. Брав участь в операціях на Миколаївському напрямку”, – повідомляє Боратинська громада на Волині.

2016 року підрозділ Чеканюка виявив ДРГ противника. У результаті бою та переслідування вдалося знищити сімох ворогів, захопити засоби зв’язку, боєприпаси й спорядження.

“Котигорошко” організовував прикриття поранених і тих, хто надавав їм першу медичну допомогу. Він виніс з поля бою поранених побратимів, а також зброю, боєкомплекти, спорядження. Боєць також зазнав поранення”, – повідомляє “Аеророзвідка”.

За виявлену тоді хоробрість Чеканюка нагородили орденом “За мужність” ІІІ ступеня.

В Україні в бою загинув доброволець із Франції. Де саме на фронті він перебував і про особу загиблого більше інформації не уточнюють.

На війні проти Росії загинув командир роти білоруського батальйону Кастуся Калиновського Павло “Волат”. Він зазнав смертельного поранення. Чоловік загинув під час операції зі звільнення українського села від російської окупації.

В Інтернаціональному легіоні Збройних сил воюють добровольці з понад 50 країн. Найбільше легіонерів прибуває зі США й Великої Британії.