Ердоган анонсував нові переговори із Зеленським і путіним

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган на наступному тижні планує обговорити з Зеленським та путіним питання коридору для експорту зерна.

Про це повідомляє турецька газета Hurriyet. Як сказав Ердоган під час спілкування з турецькими студентами у Відні, Туреччина продовжить займатися питанням розблокування морського експорту українського зерна не лише собі, але й третім країнам.

«Переговори продовжуються. Минулої ночі у нас були розмови з деякими відповідальними людьми. Наступного тижня ми обговоримо те, які кроки ми можемо вжити, під час переговорів з Зеленським та путіним», – повідомив турецький лідер.

Раніше українська сторона не схвалила так званий план Ердогана щодо вивезення українського зерна з Одеси морем. План нібито передбачає розмінування підступів до міста, далі турецький військовий супровід суховантажів до нейтральних вод та російський супровід – до Босфору.

Україна не збирається приставати на пропозицію путіна й лукашенка возити зерно через білорусь.

Президент Литви Гітанас Науседа заявив, що зерно з України не може транспортуватися до Балтійських портів через територію білорусі. Адже інфраструктура для поставок може потім використовуватись для переміщення військ. До того ж, білоруський диктатор лукашенко дав зрозуміти, що підтримує агресію рф, а отже, про перевезення вантажів через цю країну не може бути й мови.

Напередодні стало відомо, що українські зернові пішли на експорт через румунський порт Констанца.