Не час розслаблятися: Резніков припустив, що світ змирився зі смертями українців

Погано, що західні політики й медіа втрачають інтерес до війни в Україні.

Не варто відчувати полегшення, зараз тривають запеклі бої, каже міністр оборони Олексій Резніков в інтерв’ю британському журналу The Economist.

“Або світ не зовсім розуміє, що відбувається, або ж він чудово розуміє, але втомився і ладен змиритися з думкою, що українці вмирають щодня. Ми потребуємо допомоги швидко, бо кожен день зволікань вимірюється кров’ю українців. Я розумію, втома й виснаження – це природна психологічна реакція організму на стрес. У політиків є свої турботи, вони мусять думати про внутрішні проблеми. У лідерів країн є обов’язок думати про наслідки”, – каже він.

Українське військово-політичне керівництво не погодиться на жоден акт капітуляції чи територіальні поступки за наполяганнями Заходу. Росія навмисно намагається посіяти паніку, щоб зламати єдність західних партнерів і схилити Київ до невигідного перемир’я.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “До кінця року війна завершиться перемогою України” Малькольм Ненсі

Резніков переконаний, що Україна готова звільнити захоплені території, як тільки отримає сучасні реактивні системи залпового вогню та ствольну артилерію. Нинішніх постачань недостатньо.

Українська армія готова повністю перейти на стандарти НАТО впродовж одного місяця.

Міністр розповів, що українська влада вдавала, що не готується до війни. На початку лютого в Україні почалися військові навчання “Заметіль-2022”. Підрозділи перекинули з постійних місць дислокації. Тому ракетні удари росіян по казармах та аеродромах у перші дні не завдали суттєвої шкоди. З’єднання і підрозділи були на інших позиціях.

Україна зараз покладається на західне озброєння у війні, яку веде Росія проти українського народу.

Однак боєприпасів залишилося мало, заявив заступник глави військової розвідки України Вадим Скібіцький.

“Зараз артилерійська війна. На передовій тепер вирішуватиметься майбутнє, і ми програємо з точки зору артилерії”, – сказав він.

Тепер усе залежить від того, що зі зброї Україні надасть Захід.