У Європарламенті запропонували дати Україні ядерну зброю, в росії – істерика

Депутат Європейського парламенту й колишній міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський запропонував дати Україні ядерну зброю.

Як пояснив Еспресо Сікорський, росія порушила взяті на себе зобов’язання в рамках Будапештського меморандуму поважати суверенітет і територіальну цілісність України, тому доречно повернути Києву ядерну зброю, від якої українці добровільно відмовились.

«Сьогодні росіяни та дехто ще кажуть, що це не були гарантії. Але всі тоді розуміли, що Україна на заміну цього буде незалежною країною у кордонах, установлених з часів СРСР. Росія безперечно цей договір порушила і багато разів. Україна не мала операційного контролю над тим арсеналом та не мала також можливості утримувати його у безпечному стані. Але через те, що Росія порушила цей Будапештський меморандум, то вважаю, що ми як Захід мали б право подарувати Україні ядерні боєголовки. Так, щоб вона могла захистити свою незалежність»- підкреслив депутат Європарламенту.

Голова Держдуми рф Вячеслав Володін вже пригрозив, що в разі виконання пропозиції Сікорського ядерний конфлікт знищить Європейський континент. Про це йдеться у telegram-каналі Володіна. «Сікорський провокує ядерний конфлікт у центрі Європи. Він не думає про майбутнє ані України, ані Польщі. У разі реалізації його пропозицій цих країн не стане, а заразом і Європи. Саме через таких, як Сікорський, необхідно звільнити Україну не лише від нацистської ідеології, але й демілітаризувати її, забезпечивши без’ядерний статус країни», – написав він.

Нагадаємо, напередодні нападу рф президент Володимир Зеленський ініціював консультації щодо Будапештського меморандуму, але безрезультатно.