Шольц і Макрон бояться перемоги України: політолог пояснив чому

Німеччина та Франція бояться перемоги України та поразки президента РФ Володимира Путіна.

Страх викликаний тим, що тоді перемога України змінить усю структуру міжнародних відносин та структуру безпеки в Європі, адже нові порядки визначають переможці. Про це розповів політолог і публіцист Андрій Піонтковський в інтерв’ю “НВ”.

“Франція та Німеччина бояться перемоги України та поразки Путіна, бо перемога України змінить усю структуру міжнародних відносин, структуру безпеки в Європі. Адже після кожної світової війни (а давайте називати речі своїми іменами, те, що відбувається зараз, це світова війна) нову структуру визначають переможці”, – каже Піонтковський.

Політолог вважає, що у цій новій системі Німеччина та Франція втратять свою геополітичну вагу.

“Адже французи безперебійно повторюють “grandeur de la France” “велич Франції”, цим вони компенсують той факт, що ганебно програли Другу світову війну і втратили статус великої світової держави. А цей штучний “grandeur de la France”, який вони роздмухують, завжди полягає в тому, що вони якось паскудять американцям і заграють з Кремлем”, – каже експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Подивіться, що він робить” – Байден назвав головну мету Путіна в Україні

Макрон, не приховуючи, заявляє: “Я можу бути посередником, я єдиний посередник, з яким Москва розмовлятиме”.

“Нехай самі й розмовляють. Макрон посередник, хоч із диктатором посередники вже нікому не потрібні будуть”, – заявляє політолог.

За його словами, у німців інтерес, швидше, економічний і діловий. Тому вони “служать Кремлю за привілейовані економічні відносини та дешевший газ”, а крім того “пристойно збагачуються”.

“Тому ці дві країни і зображають “давайте не загострюватимемо, а раптом Путін використає ядерну зброю”. Та ніхто вже не боїться цих понтів з ядерною зброєю після того, як американці Путіну пояснили, що в цьому випадку Росія отримає нищівну відповідь, яка торкнеться його особисто. З цим шантажем гопника з пітерського підворіття покінчено. Вони бояться не ядерної бомби Путіна. Франція та Німеччина бояться перемоги України та її нової ролі у міжнародних відносинах, і втрати ними ролі привілейованих європейських повій Кремля”, – сказав Піонтковський.

Франція вже не планує йти на поступки Москви. Еммануель Макрон хоче, щоб Україна виграла війну проти Росії та відновила свою територіальну цілісність

Німеччина впродовж декількох місяців веде торгівлю з Російською Федерацією попри війну в Україні. А товарообіг між Німеччиною та Україною впав на 11%. У січні – квітні 2022 року Німеччина збільшила імпорт з Росії майже на 60%. Завдяки цьому Росія отримала від Німеччини 6 млрд.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц разом із президентом Франції Еммануелем Макроном та прем’єром Італії Маріо Драгі планують відвідати Україну. Лідери трьох країн своєю поїздкою хочуть продемонструвати європейську єдність.