Генерал ЗСУ розповів, що заважає українцям піти у контрнаступ

Якби українські війська мали достатньо сил, техніки й зброї, російських окупантів могли б відкинути на південному напрямку.

ЗСУ втратили в оперативному часі й дали росіянам можливість зміцнитися, розповів “Крим.Реалії” колишній керівник оборони Миколаєва генерал-майор Дмитро Марченко.

“Якби ми зараз мали достатньо сил і засобів, яких, на жаль, бракує, – техніка, озброєння, артилерія, ППО, підтримка з повітря, то якби ми розігналися, повірте, вони б зупинилися вже за Керченським мостом”, – сказав Марченко.

Заступник командира 63-ї механізованої бригади ЗСУ полковник Вадим Чорний повідомив, що заважає контрнаступу на Херсон.

“По-перше, у Снігурівці багато підрозділів РФ. Вони добре окопалися і засіли. Це ще раз підтверджує, що вони не планують якихось наступальних дій. Специфіка така. Тут складна місцевість. Чисте поле і все перерите каналами. Провести стрімку атаку неможливо через велику кількість каналів, які елементарно заважають пересуватися техніці”, – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупант розповів про “пекло” на Херсонському напрямку

Для контрнаступу потрібно дочекатися лендлізу.

“Потрібна підтримка від країн-партнерів. Думаю, це можливо. Люди мотивовані, хочуть якнайшвидшого звільнення. Ну й залишати так, як це було до 24-го, тобто часткову окупацію Луганської та Донецької областей і Криму, неможливо. І це не обговорюється. Тому що, як показує практика, з Росією нема про що говорити. Росію треба ставити на місце, заганяти в кут, і щоб вони й носа боялися висунути”, – наголосив він.

25 квітня терористи захопили Херсонську міськраду. З будівлі зняли прапор України. Херсон війська РФ зайняли ще на початку березня. Незабаром більшість населених пунктів Херсонської області. Це один з небагатьох регіонів України, який окупантам вдалося захопити на четвертий місяць війни проти України.

У травні стало відомо, що українська армія пішла в контрнаступ на півдні України. У результаті вдалої контратаки захисників України на Херсонському напрямку окупанти втратили частину тимчасово захоплених територій і зазнали втрат у живій силі й техніці. Намагаючись зупинити українських воїнів, російські загарбники терміново споруджують додаткові лінії оборони, мінують територію та створюють інженерні загородження.