Європи не стане: Росія погрожує Польщі через можливе постачання ядерної зброї Україні

Колишній міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський запропонував дати Україні ядерну зброю.

Росія одразу ж почала погрожувати, що в такому випадку “Європи не стане”. Про це написав голова Держдуми РФ Вячеслав Володін у Telegram.

“Сікорський провокує ядерний конфлікт у центрі Європи. Він не думає про майбутнє ані України, ані Польщі. У разі реалізації його пропозицій цих країн не стане, а заразом і Європи. Саме через таких, як Сікорський, необхідно звільнити Україну не лише від нацистської ідеології, але й демілітаризувати її, забезпечивши без’ядерний статус країни”, написав Володін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія знову погрожує Польщі: подробиці

Також голова Держдуми РФ заявив, що нібито через таких депутатів, як Сікорький, Європа матиме ще більше проблем.

І наостанок Володін порадив позбавити мандата ексміністра Польщі, примусити його пройти психіатричний огляд та зачинити його вдома.

Міністр закордонних справ РФ Марія Захарова також висловилася щодо пропозиції Сікорського: “Вони ставлять під удар польський народ, який втягують у ядерний переділ світу”.

У Європарламенті заявили, що Україна має право отримати ядерні боєголовки. Адже Росія порушила Будапештський меморандум 1994 року за яким Україна віддала свій ядерний потенціал і стала незалежною країною.

Будапештський меморандум – міжнародна угода, укладена 5 грудня 1994 року між Україною, Росією, Великою Британією та США про гарантії Україні у зв’язку з набуттям нею неядерного статусу. Того ж дня Україна приєдналась до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї. Росія зруйнувала цю угоду, анексувавши Крим і Донбас 2014 року.