“Росії потрібен новий Голодомор, щоб шантажувати світ” – Єрмак

“Світовий голод” хочуть використовувати в якості зброї.

Росія готує продовольчу кризу, яка здатна запустити ланцюжок інших криз у світі. Про це заявив керівник Офіса президента Андрій Єрмак в Telegram.

Він зазначив, що росіяни блокують українські порти, знищують врожай, займають значні території на Півдні і крадуть зерно.

Єрмак додав, що історик Тімоті Снайдер підтверджує низку застережень. Він вважає, що на фоні можливих голодних бунтів РФ спробує шантажувати світ, звинувачуватиме Україну, вимагатиме визнати територіальні здобутки і зняти санкції. Також РФ намагається знищити Україну як експортера та гаранта світової продовольчої безпеки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Намагаються повторити Голодомор”: окупанти обстрілюють українські поля запалювальними снарядами

“План голоду Путіна” націлений на те, щоб запустити хвилю біженців з Близького Сходу та Африки у ЄС та вдарити по економіці наших союзників”, – пише керівник ОП.

Він переконаний, що новий Голодомор потрібен Росії, щоб спробувати шантажувати світ, розхитати міжнародну коаліцію навколо України та виграти війну в Європі і наголосив, що простих рішень бути не може.

Єрмак зауважив, що Україні потрібні зелені коридори з портів, щоб розблокувати їх та вивезти зерно. Для цього необхідні військові конвої, а також протикорабельні ракети.

За словами керівника ОП, жодних санкційних поступок бути також не може.

“І часу на роздуми в нас не так багато. Потрібні рішучі дії вже сьогодні”, – підкреслив він.

8 червня омбудсмен Людмила Денісова заявила, що російські окупаційні війська цілеспрямовано хочуть створити голодомор в Україні.

Окупанти змушують фермерів продавати зерно в РФ і Крим.