Окупований Херсон заполонили листівки-послання окупантам

У тимчасово окупованому росіянами Херсоні Рух опору розклеїв листівки із закликами до загарбників здаватися у полон.

Про це повідомив радник голови обласної військової адміністрації Сергій Хлань у Facebook 12 червня.

“По всьому Херсону розклеїли листівки”, – написав Хлань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Херсонщині за паспортом РФ прийшов тільки Сальдо та 22 колаборанти

Зокрема, на листівках закликають: “Хочешь жить? Сдавайся в плен!”.

Втрати російських окупантів в Україні на 12 червня становлять 32 150 осіб і багато техніки. Найбільших втрат противник зазнав на Сіверськодонецькому та Бахмутському напрямках сходу України. Підрахунок ускладнює висока інтенсивність бойових дій, за даними українського Генштабу.

25 квітня терористи захопили Херсонську міськраду. Із будівлі зняли прапор України. Херсон війська РФ зайняли ще на початку березня. Незабаром більшість населених пунктів Херсонської області. Це один із небагатьох регіонів України, який окупантам вдалося захопити за четверту війну проти України.

У травні стало відомо, що українська армія пішла в контрнаступ на півдні України. У результаті вдалої контратаки захисників України на Херсонському напрямку окупанти втратили частину тимчасово захоплених територій та зазнали при цьому втрат у живій силі та техніці. Намагаючись зупинити українських воїнів, російські загарбники терміново споруджують додаткові лінії оборони, мінують територію та створюють інженерні загородження.