Денисенко прокоментував ймовірність наступу Білорусі на Київ

Вчергове поширюється інформація про нібито наступ на столицю України.

Диверсійні групи навіть придумали дату нібито нападу військ Білорусі на Київ – 22 червня. Речник міністерства внутрішніх справ Вадим Денисенко вефірі каналу “Freedom”пояснив, чому цьому не треба вірити.

За його словами, у росіян немає ударних угруповань, які б почали наступ на сстолицю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лукашенко зганяє білорусів у військкомати і заборонив ходити в ліс

“Два тижні тому їм вдалася провокація. Дуже багато людей надсилали нам смс-ки про те, що о 4-й ранку почнеться наступ на Київ. ДРГ зайдуть на 20 км країни. Також були дані точні точки обстрілів російською авіацією. Зараз вони пробують качати цю паніку в Києві та області: раз на два дні з’являються повідомлення про такий напад: спочатку 10, потім 12”, – зазначив речник.

Денисенко заявив, що самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко не має наміру наступу на Київ.

“Говорити про те, що Лукашенко може почати бойові дії, я би не став. Дотримуюся тієї думки, що він петлятиме до останнього, щоб не наступати на Київ і взагалі не вступати в цю війну”, – сказав він.

Білорусь проводить масові військові тренування і навчання, на яких відпрацьовують “перехід з мирного на воєнний час”. Заняття з бойової готовності білоруська армія розпочала 7 червня

Проводять також серед строковиків після чергового призову на військову службу і освоєння новим поповненням програми початкової військової підготовки.

З 22 червня по 1 липня у Гомельській області запланували мобілізаційні навчання з військовими комісаріатами.

До тренувань додатково залучатимуть усі категорії військовослужбовців, підрозділи, військові частини, з’єднання, органи військового управління. Тематика аналогічна – “перехід з мирного на воєнний час”.

У травні самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив про створення “народного ополчення”.