“Подивіться, що він робить” – Байден назвав головну мету Путіна в Україні

Президент Російської Федерації Володимир Путін не просто вдерся в Україну.

Він прагне знищити незалежну українську культуру, бо вважає, що її просто не існує, заявив президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден на брифінгу 10 червня.

“Подивіться, що він (Путін. – Gazeta.ua) робить. Він стирає з лиця землі не тільки те, що лишилося. Він знищує всі їхні культурні центри – музеї, школи, пам’ятки. Він намагається знищити культуру України”, – сказав Байден.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Культуру не знищать: показали памʼятки, які вціліли в Бучі

Наголосив, що залишитися осторонь і не підтримувати Україну є неприпустимо. Тому Захід продовжить надавати Україні допомогу навіть попри економічні проблеми.

“Думка, що ми можемо стояти осторонь і дозволити цьому статися, просто неможлива. Неможливо. І тому ми посилили НАТО, і тому ми допомагаємо Україні”, – додав Байден.

В Україні офіційно зафіксували вже понад 350 зруйнованих окупантами об’єктів культурної спадщини. Обстрілами й ракетними ударами російські загарбники зруйнували в україні 21 пам’ятку національного значення, 88 з яких – місцевого значення.

Через ворожі бомбардування та обстріли пошкоджено 1971 заклад освіти в Україні. 194 з них на ранок 12 червня зруйновані повністю, за даними Офісу генпрокурора.