Оббирали на черешні: під Мелітополем українці здали ФСБ “козаків”-колаборантів

У селі Терпіння Мелітопольського району Запорізької області “козаки”-колаборанти збирали гроші з продавців черешні.

Селяни поскаржилися на це російським спецслужбам, пише “РИА Мелитополь”.

“Саме місцевим зрадникам-козакам окупаційна влада довірила охороняти гуртовий черешневий ринок. Відчувши владу, вони пішли по торгівцях і стали вимагати заплатити їм.

Обіцянки платити по $20 на день на руки, як хвалилися козаки, орки не дотримали. І колаборанти вирішили самі собі заробити на хліб із маслом та ікрою”, – пише видання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У захопленій громаді на Харківщині окупанти тероризують фермерів

За його інформацією, покривав “козаків” місцевий гауляйтер 52-річний Юрій Волжанін. У результаті ФСБівці викликали Волжаніна на бесіду й винесли йому догану.

За даними місцевих журналістів, у Мелітополі цього року добрий врожай черешні. Однак через заборону окупантів вивозити ягоди на підконтрольну Україні територію на гуртових ринках міста та Мелітопольського району кілограм черешні продають по 10 грн.

Єдиний напрямок, куди дозволено везти черешню з Мелітополя на продаж, Крим. І там ціна ягід 150 руб. за кг. Навіть якщо порахувати за курсом, встановленим псевдогубернатором Євгеном Балицьким, це 75 грн.

Днями колаборант Андрій Сігута заявив про вивезення черешні з окупованого росіянами Мелітополя до захопленого Криму і про “обвал цін”.

Раніше окупанти заявили фермерам у Мелітопольському районі, що готові скуповувати черешню за 10 грн і не більше. Вони провели з аграріями “нараду” в одному із сіл району.