Німецький канцлер ймовірно все ж відвідає Україну

Канцлер ФРН Олаф Шольц все ж вирішив здійснити візит до Києва.

Про це повідомляє видання Tagesschau з посиланням на дані джерел в урядових колах.

Зазначається, що Олаф Шольц планує здійснити візит в Україну ще до саміту G7, який Німеччина прийматиме в себе наприкінці червня. Йдеться також про можливість спільного візиту разом із президентом Франції Еммануелем Макроном та прем’єр-міністром Італії Маріо Драгі.

Стверджують, що уряди Парижа та Берліна вже деякий час ведуть переговори про спільний візит до Києва. Взяти главу уряду Італії як третю сторону в альянсі була, мовляв, ідея Франції. «Шольц, Макрон і Драгі хочуть дати знак європейської єдності своєю поїздкою», – йдеться у повідомленні. Речник уряду ФРН відмовився підтвердити цю інформацію.

Як відомо, Президент України Володимир Зеленський запрошує Шольца з візитом чи не з початку війни, втім той весь час відмовлявся, наводячи різні причини.

Шольц і Макрон є тими, хто продовжує підтримувати контакт з кремлівським очільником путіним, а Італія виступила з «планом мирного врегулювання». Багато експертів вважають, що ці європейські країни прагнуть якнайшвидшого завершення війни, хоча б і шляхом поступок агресорові з боку України.

Нагадаємо, влада Німеччини заблокувала плани Іспанії передати Україні танки Leopard 2A4. Раніше Мадрид запросив дозвіл на передачу 40 одиниць техніки.

Раніше повідомлялося, що Президент Франції Еммануель Макрон може відвідати України наприкінці червня, коли Європейський Союз ухвалить рішення щодо заявки Києва на вступ до спільноти.

російська федерація продовжує порушувати документи міжнародного права. Європа повинна почати діяти, якщо не хоче втратити свою демократію, заявив Володимир Зеленський.