Вибух на Тернопільщині: відомі місця прильотів та кількість постраждалих

Від вибуху ракет в Чорткові Тернопільської області постраждали 22 особи.

Частково зруйновано військовий об’єкт та чотири будинки. Про це повідомив голова Тернопільської обласної військової адміністрації Володимир Труш під час брифінгу, передає Gazeta.ua

Внаслідок удару поранили 12-річну дитину. Серед постраждалих також є шість жінок. Стан постраждалих стабільний. Їм допомогли медики.

Труш також зазначив, що одна з ракет потрапила в газову трубу, через що в місті зараз немає газу. Додав, що газопостачання відновлять сьогодні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські окупанти вгатили по Миколаївщині: є поранені

Зараз влада області оцінює збитки, які завдала Російська Федерація. Людей, у яких постраждало житло – тимчасово переселяють.

Рух транспорту біля місця “прильоту” буде сьогодні частково обмежений, зазначив Труш.

Також зазначається, що на території військового об’єкта, куди влучила ракета, не було жодних боєприпасів чи зброї.

Голова ОВА додав, що масової евакуації з Чорткова не було.

“Ми не бачили масового виїзду. Я можу вважати, що це фейк. Ніхто з Чорткова не виїжджав”, – зазначив Труш.

Росія вдарила ракетами по Чорткову на Тернопільщині увечері 11 червня. Над містом піднявся дим. Також були повідомлення про нові запуски ракет окупантів з моря.

Це другий приліт по Тернопільщині від початку повномасштабного вторгнення Росії.

Вперше область атакували 3 квітня близько 22:20 – спробували зруйнувати ракетами один з об’єктів критичної інфраструктури.

Постраждалих не було. Удар окупантів не став несподіванкою, його очікували і вжили усіх превентивних заходів, повідомляв тоді Володимир Труш. Решта подробиць – закрита інформація.