Чиновник Генштабу влаштував стрілянину у спальному районі Києва – Резніков

У спальному районі Києва посадовець Генштабу Збройних сил влаштував стрілянину.

Його відсторонили від роботи, триває розслідування. Про це міністр оборони Олексій Резніков повідомив у Фейсбук.

Міністр наголосив, що вирішив миттєво відреагувати на цю ситуацію, адже не лише є прихильником легалізації та унормування обігу зброї, а й батьком і дідусем.

Резніков зазначив, що під час розслідування слід з’ясувати, чи дійсно причетний керівник одного з управлінь Генштабу ЗСУ до скоєння дій, “які мають ознаки не лише дисциплінарного, а й кримінального правопорушення”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не забороняти, а регулювати: Резніков висловився щодо легалізації зброї

У Генштабі створили спеціальну комісію. Її главою став заступник Головнокомандувача ЗСУ генерал-лейтенант Євген Мойсюк.

Резніков обіцяє справедливе покарання за умов підтвердження фактів. Зокрема тих, що через дії посадовця Генштабу могла постраждати дитина.

Жодних деталей інциденту міністр не повідомляє, то можна припустити, що через недбале поводження зі зброєю життю та здоров’ю дитини могла загрожувати небезпека.

“Коли людина на військовій посаді, маючи погони й одягнена у форму, застосовує свою зброю у спальному районі столиці буде реакція. Якщо були очікування на безкарність це помилка”, – наголосив міністр.

Дискусія про обіг вогнепальної зброї серед громадян триває в Україні вже понад вісім років. Вона стартувала від початку російської агресії.

За дорученням президента Володимира Зеленського МВС і парламентарії вирішили запитати, який варіант володіння зброєю українці вважають доречним, тому в

мобільному застосунку “Дія” стартувало опитування про обіг вогнепальної зброї в Україні.

Проміжні результати опитування громадян свідчать, що понад 80% українців хочуть володіти зброєю.