Нам це не потрібно: Зеленський прокоментував пропозиції про альтернативу ЄС

Для України неприйнятні інші варіанти європейської політичної спільноти, як пропонував президент Франції Еммануель Макрон.

Це нібито має стати альтернативою вступу до ЄС, але Україні це не потрібно, сказав президент Володимир Зеленський в інтерв’ю нідерландському виданню NOS.

“Ні, я не думаю… Нам не потрібно це. Нам потрібна лише підтримка від цих країн, ми не хочемо альтернативи”, – зауважив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Ще одна велика дискусія” – прем’єр Фінляндії проти надання Україні особливих умов для вступу ЄС

Зеленський додав, що ця пропозиція перегукується з тим, що вже пропонували прем’єр-міністр Марк Рютте та канцлер Німеччини Олаф Шольц.

“Я думаю, вони мають власне припущення щодо цього, їхнє спільне припущення. Нам не потрібно це”, – підсумував президент.

Прем’єр Великої Британії Борис Джонсон запропонував президенту України Володимиру Зеленському створити європейський альянс проти Російської Федерації. Такий альянс може стати альтернативою вступу України до Євросоюзу.

Макрон вважає, що Україна та інші країни-сусідки Євросоюзу повинні мати альтернативний варіант інтеграції в європейську спільноту. Окрім приєднання до ЄС, ним може стати “європейська політична спільнота”.