В РНБО пояснили ажіотаж із сіллю

Держпідприємство “Артемсіль” у Соледарі Донецької області у квітні зупинило виробництво солі через обстріли російських окупантів.

Але у великих мережевих супермаркетах залишається запас солі в декілька тисяч тонн, повідомляє Центр протидії дезінформації при РНБО у Telegram.

“Через великий попит та “можливість заробити” в роздрібних магазинах та на ринках штучно завищують ціну на сіль. Але саме масоване придбання солі у великій кількості й призводить до дефіциту та подальшого підвищення цін”, – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти спровокували в Україні дефіцит овочів

Також у Центрі спростували фейк про те, що нібито виробники ковбас та заводи з консервації викупили всю сіль. Насправді вони використовують імпортну, спеціально підготовлену сіль.

“Великі виробники, окрім власних запасів солі на складах, уклали додаткові угоди про постачання солі з-за кордону”, – додають там.

Найбільше в Європі підприємство з видобутку солі “Артемсіль” у Соледарі Донецької області не працює вже місяць. Його обстрілюють окупанти, частково зруйнована адміністративна будівля. Були прямі влучання в родовища і склад. Виробничий процес неможливий. Більшість співробітників вже евакуювалися.

Попри це, очікувати дефіциту солі в країни не варто.