Військова техніка РФ оснащена мікрочипами, виробленими у США – ГУР

Україна здобула докази застосування в озброєнні та військовій техніці Росії мікроелектроніки виробленої у Сполучених Штатах Америки.

Іноземні електронні компоненти у захопленій ворожій техніці, ще раз доводять “ефективність” російського “імпортозаміщення”, повідомляє Головне управління розвідки.

“Мікросхеми іноземного виробництва були виявлені співробітниками воєнної розвідки в російських комплексах ППО “Панцир”, ударних вертольотах Ка-52 “Алігатор” та крилатих ракетах Х-101″, – ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росії не вдається вирішити проблеми із забезпеченням підрозділів – ГУР

Електронні компоненти з США підкреслюють повну залежність країни-агресора від західних технологій.

Ракети класу Х росіяни застосовували для ударів по Вінницькій, Львівський та Івано-Франківський областях. Їх запускають із території окупованого Криму. За словами експертів, здебільшого для атак на ці області РФ використовує ракети Х-101. Також є ризики, що вони можуть використати іншу модифікацію – Х-102 із термоядерною боєголовкою.

Через значні втрати ворог змушений знімати зі зберігання застарілі танки Т-62 для комплектування резервних батальйонних тактичних груп, що формують для відправлення в Україну.