В Ялті рашисти знесли будівлю відомого українського архітектора: подробиці

В окупованій Ялті росіяни знесли будівлю головного архітектора міста Миколи Краснова, який проєктував Лівадійський палац і садибу Харакс.

Про це повідомила Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова в телеграмі.


Людмила Денісова
Уповноважена Верховної Ради України

«Рашистські окупанти продовжують знищувати культурну спадщину на ТОТ Крим. Надійшло повідомлення від жителів півострова, що у місті Ялта було знесено будівлю головного архітектора міста Миколи Краснова»

Саме він проєктував побудову Лівадійського палацу, ялтинського собору Олександра Невського, палацу «Дюльбер» в Місхорі, Юсупівського палацу, кінотеатру імені Тараса Шевченка в Сімферополі, садиби Харакс у римському стилі, Палацу Гагаріної в Утьосі – загалом 60 авторських споруд.ТВона пережила землетрус 1927 року, бомбардування 1941-го та була зруйнована росіянами у 2022 році.


Людмила Денісова
Уповноважена Верховної Ради України

«Знищення культурної спадщини на ТОТ Крим є порушенням статтей 4, 5 Гаазької конвенції про захист культурних цінностей у разі збройного конфлікту,  відповідно до яких окупаційна влада зобов’язана поважати, забезпечити охорону та збереження культурних цінностей на окупованій території»

Раніше ми писали, що російські війська зруйнували будівлю єврейської громади в Маріуполі, повідомляє міськрада Маріуполя.

Також нагадаємо, що 16 травня в результаті ракетного обстрілу об’єктів туристичної інфраструктури у Білгород-Дністровському районі зазнали руйнувань дві бази відпочинку та житлові будівлі. Четверо людей поранені, серед них дитина.