На Запоріжжі Росія зосереджує багато окупантів та важкої техніки

На Запорізькому напрямку окупанти посилюють угруповання військ у Пологівському та Василівському районах.

Ймовірно, для поновлення наступу у напрямках Василівка Кам’янське, Оріхова та Гуляйполя, повідомила обласна військова адміністрація в Telegram вранці 26 травня.

“Ворог перегруповує свої підрозділи. Акумулює (зосереджує. – Gazeta.ua) на окупованих територіях велику кількість військової та важкої автомобільної техніки”, – йдеться у повідомленні.

Росія продовжує завдавати ракетних ударів по мирних населених пунктах Запоріжжя і їх цивільній інфраструктурі.

“Противник обстріляв з артилерії райони населених пунктів Новопіль, Чарівне, Оріхове та Кам’янка. Зберігається вірогідність ракетних і авіаційних ударів”, – попередили в ОВА.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Стоять майже на кожному перехресті”: до курортної Кирилівки зайшли ворожі БТР

Внаслідок ворожих атак в регіоні спалахують пожежі. 25 травня зайнялося в торговельному центрі Запоріжжя на площі 800 кв. м та будівлях Шевченківського району. У селі Новобойківське горіла господарча споруда, в Комишувасі – літня кухня. У Новокарлівці Пологівського району – приміщення школи.

У місті Пологи, Оріхове та в селі Широке Василівського району через атаку росіян зайнялася суха трава та сміття на відкритій території. У Гуляйполі вогонь охопив дві господарські споруди, дахи будинків, дві літні кухні.

Зазначається, що рятувальники ДСНС локалізували всі пожежі.

Уранці 25 травня російські загарбники обстріляли ракетами Запоріжжя. Відомо про одного загиблого та трьох поранених. Момент російського удару по одній з будівель у Запоріжжі зафіксувала камера.