У прокуратурі заочно оголосили підозру у колабораціонізмі депутату Херсонської області

Київська міська прокуратура заочно повідомила про підозру у колабораційній діяльності депутату Херсонської обласної ради.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора у Телеграмі.

«Керівником Київської міської прокуратури заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності депутату Херсонської обласної ради (ч. 7 ст. 111-1 КК України)», – йдеться у повідомленні.

Як повідомили слідчі, після вторгнення російської армії на території Херсонської області депутат погодився на співпрацю із представниками країни-агресора.

Зокрема депутат виступив з ініціативою початку митного оформлення товарів на Херсонській митниці, а також дав згоду на зайняття посади голови так званої «Херсонської митниці» при окупаційних владах РФ.

Як повідомляється, він звернувся до працівників Херсонської митниці Держмитслужби України, які перебували на території Херсона та Херсонської області, із пропозицією продовжити роботу під його керівництвом.

Досудовим розслідуванням займалися представники територіального управління ДБР, розташованого у м. Києві, за матеріалами Головного управління протидії системним загрозам управлінню державою ДЗНД СБУ.

Читайте також, районний суд міста Кропивницького зобов’язав 19-річного проросійського агітатора вивчити українські пісні і вірші, а також почитати твори вітчизняних письменників.

Раніше Маріупольська міська рада поіменно назвала дев’ятьох представників партії ОПЗЖ, які співпрацюють з окупаційною владою Росії.

На Харківщині мешканцю окупованого Ізюму заочно оголосили підозру у колабораційній діяльності. Чоловік погодився обіймати посаду в незаконно призначеній російськими загарбниками владі, де займався розподілом «гумдопомоги».

Раніше в Сумській області під час нападу російських окупантів місцевий чоловік перейшов на їхній бік та супроводжував колони військової техніки.

На Житомирщині відкрили 40 кримінальних справ щодо колабораційної діяльності, в межах яких 15 особам вже оголошені вироки суду.