На переправі через Сіверський Донець ЗСУ знищили понад 400 окупантів – NYT

На переправі через Сіверський Донець у районі села Білогорівка Луганської області українські військові знищили понад 400 російських окупантів за кілька днів.

Про це розповіли українські захисники в коментарі, пише The New York Times.

Розгром росіян під Білогорівкою на початку травня вже називають однією з наймасштабніших з початку війни битв. Також найсмертоноснішою для російської армії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Головні бої за Луганщину очікуються цього тижня. Він може стати вирішальним – Гайдай

За даними видання, 8 травня Збройні сили України дали значній частині сил ворога переправитися на південний берег річки. Потім завдали по загарбниках удару.

Після цього захисники підірвали понтонні мости. Шляхи відступу були відрізані. Багато росіян намагалися врятуватися, перепливаючи Сіверський Донець у зворотному напрямку.

Під час спроби переправи через річку Сіверський Донець у районі селища Білогорівка на Луганщині російська армія втратила 485 військовослужбовців 74-ї мотострілецької бригади. Загалом туди направили 550 окупантів, тобто знищити вдалося 88%.

Також українські захисники знищили багато одиниць ворожої техніки. Попри це, окупанти не полишають спробу форсування річки.