Африка візьме участь у спробі примирення України та РФ через продовольчу кризу

Президент Сенегалу і голова Африканського союзу Макі Салл планує відвідати Росію та Україну задля розблокування експорту зерна з метою уникнення широкомасштабного голоду в регіоні.

«Африка страждає від перебоїв з постачанням продовольства та різкого зростання цін на основні товари та ризикує отримати «катастрофічні наслідки», якщо ситуація збережеться», – сказав Салл на Форумі управління Фонду Ібрагіма, пише «Голос Америки».

За даними Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН, майже половина із 54 країн Африки залежить від імпорту пшениці з росії та України.

«Ми закликаємо до припинення вогню, закінчення війни та випуску всіх продуктів харчування… щоб світ не знав голоду після двох років COVID та майже трьох місяців війни», – сказав Салл.

За його словами, деякі райони Африки вже сьогодні стикаються з рекордним рівнем голоду, спричиненим кліматичними потрясіннями та економічним спадом у зв’язку з пандемією COVID-19.

Якщо блокування постачання продовольства продовжуватиметься і настане голод, то на переконання Салла, «світ не зможе стримати наслідків, тому що вони будуть масштабними для імміграції».

Глава Африканського союзу заявив, що відвідає Москву та Київ у намірах сприяти діалогу між двома сторонами.