Фен обирають за трьома характеристиками

Дорожні не годяться для домашнього використання

 З фенами в мене довга історія, розповідає 65-річна Катерина Круглик із Дніп­ра. Вже маю три, а користуюся одним.

Перший фен купила 10 років тому. Має потужність 0,8 кВт, складний невеликий корпус.

 Це дорожній фен, каже Круглик. Малий, його зручно кудись узяти. Але волосся сушить пів години, перегрівається. Тільки мучилася.

На 60-річчя жінці син подарував професійний фен, має багато функцій і 10 насадок. Потужністю 2,2 кВт і з великим металевим корпусом.

 Сушить волосся добре, але такий великий, у жодну шухляду не влазить. Насадки не використовувала, коробка з ними тільки місце займає. Усі ті функції мені не потрібні, зайві кнопки на корпусі тільки заважають. Оце недавно подарували третього, на 1,5 кіловата. Ідеальний. Усього дві кнопки, зручний, не пересушує волосся, влазить у тумбочку.

Фени для волосся поділяють на три категорії: дорожні, побутові та професійні. У кожного є три найважливіші характеристики: розмір, потужність і кількість функцій.

 Кожен має особливості,­­ бо призначений для певних робіт, розповідає 32-річний Максим Іваненко, консультант зі столичного магазину побутової техніки.

Дорожні фени легкі, мають невеликий пластиковий корпус, часто складаються. Потужність у них 0,81,2 кВт, один-два режими й мінімум додаткових функцій. Коштують від 500 грн.

 Для домашнього ужитку не годяться, бо довго сушать волосся, каже Максим Іваненко. При довгому використанні гріються, пластик смердить, можуть згоріти. Корисні тільки тим, хто часто подорожує.

Побутові фени мають нескладний пластиковий корпус, потужність 1,41,8 кВт, три-чотири насадки в комплекті. Коштують від 700 грн.

 Такі оптимальні для дому, де живуть двоє-троє людей, каже Іваненко. Висушать волосся за 23 хвилини, не важкі, вміщаються в туалетній шафці. Прості у використанні, бо мають одну-дві кнопки, одну-дві швидкості та функцію холодного повітря. Насадок саме стільки, скільки потрібно. З ним упорається будь-хто.

Найдорожчими, найбільшими, найважчими і найскладнішими є професійні фени. Коштують від 3 тис. грн, потужність 22,2 кВт.

 Професійні фени призначені для роботи в перукарнях, говорить Максим Іваненко. Мають металевий корпус, не бояться перегріву, тривалої роботи. Ними можна створювати різні зачіски, укладки. Мають багато режимів, додаткових функцій, насадок, швидкостей. Але такі годяться для професійних стилістів, візажистів, перукарів. Купувати такий фен для домашнього вжитку зайве. Жодна господиня не використовує всі ті функції та насадки.

“Газету по-українськи” можна передплатити онлайн на сайті Укрпошти за “ковідну тисячу”