Перший окупант-вбивця отримав довічне

В Україні вперше засудили російського військового 21-річного Вадима Шишимаріна. Він розстріляв беззбройного пенсіонера 62-річного Олександра Шеліпова із села Чупахівка Сумської області.

 Нашу колону обстріляла Українська армія, розповідає Шишимарін. Я і ще четверо військових забрали в цивільних автомобіль, поїхали за підмогою. Дорогою побачили чоловіка, який розмовляв по телефону. Я вистрілив одну чергу, він упав.

Вадим Шишимарін сержант російської армії, коман­дир відділення в танковій Кантемирівській дивізії Московської області. Народився й виріс у місті Усть-Ілімськ в Іркутській області Сибіру. До армії працював у “Макдональдзі”, мав великі борги. Тому пішов воювати в Україну. Планував грабувати українців, що офіційно дозволив Путін. Бачив, як багато дорогих речей привозять з України російські солдати.

За декілька днів бойових дій Шишимарін здався в полон. За весь час перебування під вартою російські командири з ним жодного разу не зв’язалися.

Вадим Шишимарін отримав довічне ув’язнення.

 Цим судовим процесом ми надсилаємо росіянам сигнал, що жоден окупант-злочинець не уникне відповідальності, говорить генеральна прокурорка 43-річна Ірина Венедіктова. Зараз в Україні розслідують понад 11 тисяч випадків воєнних злочинів, 40 підозрюваних вже під вартою.

“Газету по-українськи” можна передплатити онлайн на сайті Укрпошти за “ковідну тисячу”