“Мама сказала: “Зі мною все добре”. Це були її останні слова”

15 березня на очах у 18-річного В’ячеслава ЯЛОВА із села Верхньоторецьке Ясинуватського району Донець­кої області загинула його мати 37-річна Марина ЯЛОВА. Від вибухової хвилі снаряда в жінки були ушкоджені всі внутрішні органи. Тепер хлопець сам виховує молодших братів і сестер: 8-річну Олівію, Ніколь, 11 років, 16-річного Данила й Тимура, 10 років.

 Того дня ми поверталися з мамою додому. Раптом поряд один за одним розірвалися два снаряди, розповідає В’ячеслав Ялов. Мама впала, я присів. Коли розплющив очі, побачив, що вона лежить на боці. Сказала: “Зі мною все добре”. Це були її останні слова.

В’ячеслав перев’язав рани матері одягом і побіг шукати допомогу. Коли повернувся, вона вже була мертва.

 Я довго сидів біля мами. Не міг повірити, що це правда, говорить. Не знав, як сказати братам і сестрам, що мама померла. Як зайшов у будинок, діти самі все зрозуміли. Тільки Ніколь запитала, чи можна було її врятувати. Але я зробив усе, що міг.

Жінку поховали у вирві від вибуху. Її дітям вдалося евакуюватися до Дрогобича на Львівщині.

 Чекаємо, щоб у нашому селі настала тиша. Коли розмінують кладовище, зможемо перепоховати маму. Вірю в те, що вона з нами й сильно нам допомагає, говорить В’ячеслав Ялов.

Він узяв опіку над братами й сестрами. Влаштував їх у школу. Сам готується вступати в університет мріє стати лікарем. Дітям допомагають волонтери, В’ячеслав намагається знайти підробіток.

 Хочу, щоб у братів і сестер було дитинство, додає В’ячеслав Ялов. Мрію, щоб вони розвивалися й мали хороше майбутнє. Усе зроблю для цього.

“Газету по-українськи” можна передплатити онлайн на сайті Укрпошти за “ковідну тисячу”