Випускників почали реєструвати на мультитест

Розпочалася реєстрація на національний мультипредметний тест, який запровадили замість зовнішнього незалежного оцінювання. Складається із 60 завдань розділених на три частини: українська мова, математика, історія України. Триватиме 90 хв.

 Реєстрація закінчується 7 червня. Після цього йтиме другий її етап із 21 червня до 7 липня, каже міністр освіти і науки Сергій Шкар­лет, 49 років. Для участі в основній частині тестування необхідна попередня реєстрація. Якщо до 7 червня випускник її не пройде, то скласти тест не зможе. З 12 липня абітурієнти, які пройшли два етапи підтвердження участі, отримають запрошення-перепустку.

Тестування відбудеться у 20 областях. Зараз неможливо його провести в Криму, Донецькій, Луганській і Херсонській областях.

 Люди, які на момент іспиту перебувають на окупованих територіях і не зможуть виїхати, складуть тест пізніше, говорить освітній омбудсмен Сергій Горбачов. На решті територій тестування проходитиме декілька днів, щодня по дві зміни вранці та після обіду. Абітурієнти приходитимуть у спеціальні екзаменаційні центри на конкретний час. Там виконуватимуть завдання на комп’ютерах. За усім спостерігатимуть інструктори. Іспит пройде кількома сесіями. Основну й додаткові планують провести в липні, спеціальну орієнтовно у вересні. Говорити про ефективність цього тесту поки що не можна. Але за відгуками викладачів, дає достатньо можливостей, щоб оцінити рівень знань. Думаю, для випускників тестування теж не буде проблемою.

“Газету по-українськи” можна передплатити онлайн на сайті Укрпошти за “ковідну тисячу”