Овочевий салат довершують бринзою

 Навесні хочеться свіжих і легких салатів, каже 29-річна Ольга СТРИЧКО зі Львова. Подобається створювати нові рецепти. Найпростіший салат із редискою та апельсиновою заправкою.

200 мл апельсинового соку вливає в сотейник і доводить до кипіння. Готує 810 хв. Додає 1 ст. л. олії, 1/2 ч. л. прованських трав, дрібку солі й охолоджує. Дрібно нарізує 16 очищених редисок, три гілочки м’яти, по пучку салату, зеленої цибулі, кропу та петрушки. Викладає овочі та зелень у тарілку.

Салат притрушує 100 г натертої бринзи та поливає цитрусовою заправкою.

 Мій салат із картоплею такий ситний, що заміняє повноцінний обід, продовжує Стричко.

Нарізує скибками три картоплини, не чистить їх. Скроплює 2 ст. л. олії. Посипає італійськими травами, солить і перчить. Запікає до рум’яної скоринки 1520 хв. за температури +190°C.

Доки готується картопля, нарізує цибулину напівкільцями, помідор середніми кубиками. Рве руками пучок салатного листя, перекладає в тарілку. Додає готову картоплю, помідор, 130 г подрібненої бринзи та цибулю.

Для заправки змішує 3 ст. л. олії, по 1 ст. л. лимонного соку та гірчиці в зернах. Сумішшю поливає салат і перемішує.

 Також смачна свіжа зелень у поєднанні з курячою грудкою, говорить Ольга Стричко.

Відварює 300 г курячого філе, рве на дрібні волокна. Нарізує пів цибулини кубиками, огірок соломкою. Подрібнює по пучку петрушки та кінзи. Для соусу поєднує 2 ст. л. жирної сметани, 1 ч. л. соєвого соусу, по дрібці солі та перцю. Змішує інгредієнти та подає до столу.

 Готовий салат можна прикрасити гранатовими зернами, каже Стричко. Вийде ще апетитніше.

 Майже Шопський салат готую час­то, розповідає 41-річна Вікторія ІСАЄНКО зі Львова. Майже, бо в ньому немає запечених і маринованих перців, як у традиційному. Це мій весняний рецепт.

Для заправки змішує 1 ст. л. олії, 1 ч. л. оцту, по дрібці солі та перцю. Занує в окріп на 3 хв. помідор, знімає шкірку, нарізує кубиками. Цибулину ріже напівкільцями, два огірки соломкою, 10 маслин навпіл. Викладає інгредієнти в салатницю.

Додає 100 г подрібненої бринзи.

“Газету по-українськи” можна передплатити онлайн на сайті Укрпошти за “ковідну тисячу”