“Попри Бучу й Маріуполь” – Зеленський розповів, як в Давосі говорили про уступки Путіну

На Всесвітньому економічному форумі в Давосі ексдержсекретар США Генрі Кіссінджер заявив, що Україна повинна йти на переговори з Росією, навіть, якщо треба віддати частину своєї території.

Президент України Володимир Зеленський у своєму відеозвернені за підсумками 91-го дня війни Росії проти України наголосив, що світ виявився не готовим до такого конфлікту, а українці мають зробити все, щоб нашу державу брали до уваги.

“Попри тисячі російських ракет, які вдарили по Україні. Попри десятки тисяч убитих українців. Попри Бучу й Маріуполь тощо. Попри зруйновані міста. І попри побудовані російською державою “фільтраційні табори”, у яких убивають, катують, ґвалтують і принижують, як на конвеєрі”, – прокоментував заявуи про уступки Росії глава держави.

Він розповів, що крім цього почали з’являтися в деяких західних ЗМІ заяви про те, що нібито Україна повинна віддати територію в обмін на мир.

“Ми повинні зробити все можливе, щоб у світі з’явилася стійка звичка брати до уваги Україну. Щоб інтереси українців не перекривалися інтересами тих, хто поспішає на чергове побачення до диктатора”, – наголосив Зеленський.

Зеленський домовився з канцлером Австрії Карлом Негаммером про домовленість лікувати важкопоранених військових. З президентом Ліберії Джорджем Веа обговорили протидію продовольчій кризі, спричиненій війною Росії.

Також Зеленський прокоментував рішення Росії брати на контрактну службу людей старшого віку.

“Тобто молодих їм уже не вистачає, але бажання воювати все ж таки зберігається. Ще потрібен час, щоб відбити у них це бажання”, – сказав він.

За словами Зеленського, для цього нам ще потрібна допомога партнерів насамперед зброєю без обмежень.

Президент нагородив 144 військовослужбовців Збройних Сил України державними нагородами, з них 17 посмертно. Також своїм указом надав військове звання бригадного генерала трьом полковникам Держспецзв’язку.