Зеленський відповів на нейтральну позицію Китаю і розкритикував Європу

Президент України Володимир Зеленський вважає, що політика Китаю щодо війни в Україні влаштовує нашу країну.

Глава держави наразі не бачить підтримки Китаю. Про це він розказав під час Українського сніданку в Давосі.

“Я думаю, що Китай обрав політику бути осторонь на сьогоднішній момент. Я думаю, що Україну влаштовує ця політика, це краще, ніж він би допомагав Росії. Хочеться вірити, що за нашою спиною Китай не буде проводити іншу політику. То ж нас влаштовує цей status quo”, – зазначив Зеленський.

Крім цього президент заявив, що не бачить єдності країн Заходу щодо підтримки України у війні, яку розв’язала проти неї Росія. Ні у питаннях санкцій, ані у постачанні відповідної зброї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський: питання в тому, з яким президентом РФ Україна домовлятиметься про мир

“Заходу потрібно бути об’єднаними…І їм потрібно знати, що Україна є частиною їх світу, тоді вони об’єднались не просто з Україною, а навколо такої самої держави, яка є рівноправною з ними, а поки що ми до кінця цього не відчуваємо. Ні коли Україну брали в НАТО, потім ми боролися з питанням закриття неба і крок за кроком хтось це забув, а ми не забули. З неба прилітає щодня. Тут є впевненість у собі у Заходу? Немає ніякої впевненості”, – зазначив Зеленський.

Глава держави наголосив, що такої єдності немає по низці питань, зокрема, щодо надання зброї та введення санкцій проти Росії.

“Ми дійшли до шостого пакету санкцій, що передбачає повне ембарго на російську нафту, єдності у прийнятті рішення немає. Угорщину щось не влаштовує. У нас люди вмирають, а вони кажуть про нафту. Фінляндія та Швеція вирішили вступити до НАТО, знову ми бачимо, що комусь щось не підходить,” – заявив Зеленський.

Володимир Зеленський заявив, що Україна повернеться до переговорів з агресором – Російською Федерацією після звільнення територій, захоплених нею впродовж останніх трьох місяців.