Єврокомісія запропонує відповідальність за ухилення від санкцій проти російських агресорів

Єврокомісія запропонує спосіб криміналізації ухилення від санкцій проти росії на рівні ЄС, а також інструмент для конфіскації активів російських олігархів.

Про це в Телеграм написав керівник Офісу Президента Андрій Єрмак.


Андрій Єрмак
керівник Офісу Президента

“Єврокомісія запропонує спосіб криміналізації ухилення від санкцій на рівні ЄС, а також інструмент надання законних підстав для конфіскації активів російських олігархів. Не дивлячись на дебати в Євросоюзі навколо міжнародного права, ми бачимо розуміння, що ці російські кошти мають піти на відновлення України. Санкційна група Макфола-Єрмака пропонувала такий крок. Не можуть злочинці, які порушують право та здійснюють геноцид українського народу у Європі, розраховувати на лояльне ставлення”

Раніше ми писали, що у Казахстані іноземні банки заблокували кореспондентські рахунки філіалів трьох російських банків («Сбербанку», «Альфа-Банку» і «ВТБ»). Загальна сума активів становить біля 9,2 мільярда тенге (21,8 мільйона доларів).

Також нагадаємо, що Велика Британія продовжує економічний тиск на Росію через її повномасштабне вторгнення на територію України. Британія оголосила про нові економічні санкції проти російського авіаційного сектора.